Vona Gábor utcafóruma Jászberényben: A Jobbik a kormányváltó erő

2017-12-04 14:54:30

 

 

Az elmúlt hét csütörtökén Vona Gábor, a Jobbik elnöke tartott utcai fórumot Jászberényben, a Szent Erzsébet Kórház előtt. A pártelnök a berényi látogatás előtt Budai Lóránttal, a párt jászsági országgyűlési képviselő-jelöltjével Jászdózsa polgármesterénél járt, hogy megismerkedjen a kistelepülés mindennapjaival.


Vona Gábor jászberényi, szabadtéri fórumán két – feltehetőleg fideszes – aktivista is megjelent, akik egy KÖZGÉP molinót húztak a pártelnök mögé, s egy „Gábor, te hiszel még magadnak???” feliratot tartalmazó táblával is demonstráltak.
 

– Látják, fordítva ez nem történhetne meg. Mi nem zavarjuk meg egyetlen párt meghirdetett fórumát sem, de legalább így „vendégeink” is megtudhatják, hogy mit is akarunk mi. Például azt, hogy normális párbeszéd legyen a különböző elveket valló emberek között. Mert az nem normális, hogy Magyarországon, aki jobboldali az fasiszta, aki baloldali, az meg kommunista. Ki kellene lépni már ebből és az ország érdekében össze kellene fognunk. Mert Magyarországnak mindig akkor volt jó, ha itt összefogás volt, ami sajnos ma hiányzik. Én számítok minden józanul gondolkodó emberre, függetlenül attól, hogy jobboldalinak vagy baloldalinak vallja magát. Hiszem, hogy nem kell mindenben egyetértenünk, de értelmes párbeszédet akkor is tudunk folytatni egymással – mondta Von Gábor, aki higgadtan reagált a „hívatlan vendégek” férfi tagjának beszólásaira is.

 

alt

Vona Gábort nem zavarta a két demonstráló "vendég" utcafórumán

 

A Jobbik elnöke kijelentette, hogy kormányváltásra van szükség, mert a FIDESZ-KDNP félrevezeti az embereket, s a korrupció uralja az országot. Nem véletlen, hogy a Jobbik ezzel szemben a következőket hirdeti: „Magyar szívvel! Józan ésszel! Tiszta kézzel!


Szólt Vona Gábor arról is, hogy milyen sokan hagyták el az országot. Szerinte éppen azért fontos a bérunió, melynek kezdeményezéséhez Magyarországról egyedül csak ők csatlakoztak. Tisztességes munkáért tisztességes bér kell, s akkor itthon lehet tartani az embereket, derült ki szavaiból. A Jobbik elnöke kijelentette, hogy számára is nagyon fontos a sport, de a mértéktelen stadionépítést nem tudja elfogadni.


– A sport az ország, a magyar emberek önbecsülése, büszkesége miatt is nagyon fontos, de a tömeg- és a szabadidősportot jobban kellene támogatni. Ma a versenysport mindenben előnyt élvez, miközben a lakosság egészségügyi állapota nem túl jó. Ebben pedig a sport, a mozgás sokat segíthetne. No, meg az egészségügyet is lehetne kissé tehermentesíteni, amely igazán nincs túl jó állapotban – mondta Vona Gábor.


– Ki kell lépnünk a XX. századi politizálásból, s el kell kezdenünk XXI. századi fejjel gondolkodni. Olyan képviselők kellenek, akik a választóik, az emberek érdekeit képviselik, nem a magukét. Meg kell szüntetni a korrupciót, a lopást, de meg kell tartani az eddig elért értékeket. Mert én azt is elismerem, ha más valamit jól csinál. A családtámogatás terén és a migráció kapcsán voltak, vannak a kormánynak jó intézkedései, ám közben a lopás, a korrupció mértéktelen lett az országban. Azt ígérhetem Önöknek, ha a Jobbik kormányra kerül, akkor ezt megszünteti – jelentette ki Vona Gábor, aki azt is megjegyezte, a Jobbik ma a legnagyobb ellenzéki erő, aki kormányváltást akar, annak rájuk kell szavazni.


– A politikai háborúskodást be kell fejezni, Magyarországnak békére és nyugalomra van szüksége. A legfontosabb a korrupció megszüntetése, az oktatás és az egészségügy rendbe tétele. Ehhez pedig szükség van minden jóérzésű, gondolkodó emberre. Mert értékes, tisztességes emberek minden oldalon vannak, s ez biztosítéka lehet az ország fejlődésének – mondta jászberényi utcafórumán Vona Gábor, a Jobbik elnöke.


Szántai Tibor


Hír megosztása