Új munkahelyek, korszerű berendezések

2018-02-13 18:15:34

 

A Ferro-Press Kft. tekintélyes gyárbirodalommá alakult az elmúlt évek során. Jászberény határában újabb és újabb üzemcsarnokok nőttek ki a földből, mert a lehetőséget a cég mindig igyekszik kihasználni. Ehhez állami támogatásokat is sikerült szerezniük. Február 7-én az újabb lehetőségekről esett szó, amikor a nemzetgazdasági miniszter, Varga Mihály látogatott a jászberényi céghez.

 
 
A 2002-ben fémmegmunkálásra alapított vállalkozás folyamatosan fejlődött, minden évben valamilyen újabb dologba vágták a fejszéjüket a cégvezetők. A profiljuk is gazdagodott, mert ma már összeszerelő csarnokot és hatalmas raktárbázist is láthattak a vendégek. Ünnep volt ez a nap a cég számára, hiszen Varga Mihály nem üres kézzel jött. Az ünnepélyesen átadott dokumentum szerint „a nagyvállalati beruházási program keretében a kormány 490 millió forint, vissza nem térítendő támogatással segíti a Ferro-Press Kft. 1,8 milliárd forint összértékű kapacitásbővítő fejlesztését.”
 
 
alt
 
alt
 
 
 
Az átadó ünnepségen Varga Mihály arról beszélt, hogy a Ferro-Press Kft. a versenytársak előtt járva fejlesztett eddig mindig. Ezek a befektetések aztán a piaci sikerek révén meg is térültek. A magyar vállalkozások erősítése, fejlesztése, a versenyképesség növelése pedig a kormány célja. A miniszter elmondta, hogy a magyar gazdaság 2013 óta növekvő pályán van, képes az EU piacaihoz igazodni, és a versenyben részt venni. A magyar kormány pedig a szabályozást úgy alakítja, hogy a gazdaság növekedése folyamatos lehessen. Az új technológiák alkalmazása, a kapacitás bővítése a munkahelyek számának növekedéséhez vezet, s ennek révén az adóbevételek is nőnek. A jászberényi cég is ezt az utat járja, így támogatásuk egyben jó befektetés is a kormány részéről. Jász-Nagykun-Szolnok megyei számadatokat is sorolt Varga Mihály. 2010-ben a megyében 143 ezer munkavállaló dolgozott, jelenleg pedig 157 ezer főnek van biztos munkahelye. Országosan pedig 2010 óta 750 ezer új munkahely jött létre hazánkban. A befektetések tehát megtérülnek, s ezt támogatni érdemes. 
 
 
alt
 
 
A gyárlátogatáson a cég azon új részében jártak a vendégek, ahol – a megvalósított beruházás révén – a legújabb összeszerelő gyártósor mellett is dolgoznak az emberek. Láthattuk az új, korszerű, hatalmas – 11ezer 500 négyzetméteres – magasraktárat, ami a fejlesztések egyik, szükségszerű „eredménye” is volt. Birgés Tibor, a cég vezetője elmondta, hogy korábban a gyár területén több, kisebb helyen voltak raktárak. Ezeket váltották ki az újjal, és a régieket átalakítva a gyártási folyamatok szolgálatába állították. A gyártás fejlesztése érdekében ma már korszerű robotokat is alkalmaznak – ezt is láthatták a vendégek – de az új technológiák terén is történt előrelépés. Ezzel együtt pedig új munkahelyeket is létrehoztak, azaz a kormányzati szándék itt meg is valósult.
 

Kiss Erika
 

Hír megosztása