Csirke satay mogyorószósszal

Nyomtatás

altHOZZÁVALÓK 4-6 SZEMÉLYRE

700 g csirkemell, 2 cm-es kockára vágva

a pácoláshoz:
1 kisebb hagyma, összevágva
50 ml mogyoróolaj
1 kk koriandermag, összenyomva
1/2 kk ánizskapormag, összetörve
2 kardamom hüvely, összetörve
1/2 kk garam masala (indiai fűszerkeverék)
csipetnyi só
1 citrom

a díszítéshez:
endívia salátalevél

a mogyorószószhoz:
1 ek földimogyoró olaj
1 kisebb hagyma, finomra vágva
1 gerezd fokhagyma, összenyomva
25 g friss gyömbér,
meghámozva és megreszelve
100 g ropogós mogyoróvaj
150 ml csirkehúsleves
50 g kókuszvaj
1/2 citrom leve
só és őrölt fekete bors

a díszítéshez:
sárgarépe-forgácsok


Előkészítési idő: 15 perc
+ pácolás
Sütési idő: 25 perc


altELKÉSZÍTÉS

Készítsük el a páclevet: keverjük össze a páchoz valő alapanyagokat. Csavarjuk ki a citrom levét, és a hámozott, összevágott citromdarabokkal együtt adjuk a pácléhez. Tegyük a csirkét egy keverőtálba, és öntsük rá a páclevet úgy, hogy befedje a húst. Takarjuk le fedővel, és tegyük 1- 2 órára a hűtőszekrénybe.
 
altSzűrjük le a csirkedarabokat, félretéve a pácolt hagymát. Tűzzük nyársra a húst. Készítsük el a mogyorószószt: egy serpenyőben forrósítsuk meg az olajat. Tegyük hozzá a hagymát, fokhagymát és gyömbért, és lassú tűzön süssük 5 percig, amíg megpuhul. Adjuk hozzá a mogyoróvajat, húslevest és kókuszvajat és folytonos keverés mellett főzzük. Öntsük a szószba a citromlevet, és ízesítsük a sóval és a borssal. Díszítsük a szószt a sárgarépa¬forgácsokkal.

Melegítsük meg a grillsütőt. Süssük a húst 12 percig. Félidőben fordítsuk meg, és locsolgassuk.

Tálaláskor tegyük a húst egy tálra, szórjuk a tetejére a hagymát, és díszítsük a salátával. A meleg mogyorószósszal tálaljuk.
 

TIPP

HA KÜLÖNLEGES ÍZT KÍVÁNUNK ELÉRNI, ADJUNK 1 KK GRILLFŰSZERKEVERÉKET A PÁCHOZ.

 

A rovatot a Steak House Étterem támogatta
Jászberény, Serház utca1. Tel.: altaltaltaltaltaltaltaltaltaltaltalt57/412-04


 
 


Hír megosztása