Ördöghal joghurtmártásban

Nyomtatás

 altHOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE

2 dl joghurt
1 ek kukoricakeményítő
2 ek tej
10 szál sáfrány
1 kk só
1 kk Cayenne bors
3 dl sűrű tejszín
1 nagy hámozott, szeletelt
édesköménygumó
1 nagy fej szeletekre vágott vöröshagyma
70 dkg filézett ördöghal
apróra vágott édesköménylevél

a díszítéshez:
néhány szál friss
édeskömény vagy kapor
fodros saláta

Előkészítési idő: 5 perc
Sütési idő: 25 perc


altaltELKÉSZÍTÉS

A joghurtot öntsük  egy serpenyőbe. a kukoricakeményítőt egy csészében keverjük simára a tejjel, majd vegyítsük el a joghurttal. Forraljuk fel a joghurtos keveréket. Melegítsük 2 percig, de folyamatosan keverjük közben, nehogy becsomósodjon. Adjuk hozzá a sáfrányt, a sót, a Cayenne borsot, majd végül keverjük hozzá a tejszínt.

altaltAdjuk hozzá a szeletekre vágott édesköményt és a hagymát. Újra forraljuk fel, majd fedjük le, azután kis lángon főzzük további 10 percig. Az ördöghalat vágjuk viszinylag nagy, körülbelül 4-5 cm-es kockákra. Adjuk hozzá a hagymás keverékhez, majd takarék lángon főzzük további 10-15 percig, amíg a hal emgfő.
A felvágott édesköménylevelet tegyük a serpenyőbe, majd kanalazzuk át egy tálba. Édesköménylevéllel, fodros salátával körítve tálaljuk.
 

A rovatot a Steak House Étterem támogatta
Jászberény, Serház utca 1. Tel.: 57/412-042

 


Hír megosztása