Mesél az erdő

alt

A Kistehénből és a Budapest Bárból is ismert zenész (dalszerző, író, lovasedző, filmes), Kollár-Klemencz László több mint egy éve adta ki harmadik szólóalbumát, a Rengeteget. „Soha semmi nem érdekelt annyira, hogy csak azt az egyet csináljam – vallotta meg. Talán mégis egyetlen dolog: menni az erdőben, bele a sűrűbe, a messzeségbe, árkon-bokron át, mindig csak beljebb és beljebb. Ezt a lemezt ennek az útnak, ennek a felfedezésnek a vágya hozta létre.”

 


Új munkahelyek, korszerű berendezések

alt

A Ferro-Press Kft. tekintélyes gyárbirodalommá alakult az elmúlt évek során. Jászberény határában újabb és újabb üzemcsarnokok nőttek ki a földből, mert a lehetőséget a cég mindig igyekszik kihasználni. Ehhez állami támogatásokat is sikerült szerezniük. Február 7-én az újabb lehetőségekről esett szó, amikor a nemzetgazdasági miniszter, Varga Mihály látogatott a jászberényi céghez. A cigánylányt megtartották

alt
Csodálatos a műgyűjtők világa. Nemcsak azért, mert tehetős emberek, s milliókat költhetnek műtárgyak vásárlására. Az is különleges, hogy a műtárgyak történetét, távoli korokban élt emberek, alkotók életútját, egy-egy alkotás érdekességeit is ismerhetik. S vannak, akik ezt meg is osztják az érdeklődőkkel.


Az olajpasztell titkairól

alt
Mindig meglep, hogy a csöppnyi kis múzeum, a Hamza Galéria mennyi arcát tudja mutatni. Most, január végén a nagy „kiállító teremben” Hamza D. Ákos munkáiból láthatunk ismét válogatást, s felesége, Mária divatrajzai is helyet kaptak az egyik sarokban. A Műhelytitkaink sorozat 14. rendezvényén azonban nem ők, hanem Telek Béla művész-tanár és olajpasztell alkotásai voltak a főszereplők. Tíz alkotása látható az egyik kisebb teremben. Ennek kapcsán aztán az olaj-pasztellről beszélgethettünk kicsit részletesebben.


Budai Lóránt beperelte Pócs Jánost

alt

Február 7-én, szerdán délután a Jobbik Magyarországért Mozgalom jászberényi irodájában tartott sajtótájékoztatón jelentette be a szervezet jászsági országgyűlési képviselő-jelöltje, hogy a Jász Trió TV-ben elhangzottak miatt személyiségi jogi pert indított Pócs János fideszes országgyűlési képviselővel szemben. Mint mondta, Pócs januári értékelőjében ugyanis hazug állításokat fogalmazott meg vele kapcsolatban, hogy megtévessze a választókat.

 


A Gyakorlóé ismét a Korompai Kupa

alt
 
Január végén rendezték meg az immár hagyományos Korompai Kupát, melyet Jászberény egyik legjobb utánpótlás edzőjéről, Korompai Istvánról neveztek el. A labdarúgótorna rendszeresen a III. korcsoport versengése immáron több mint 30 éve. 


Megvan a hatodik győzelmünk – visszavágtunk a Pécsnek is

alt
 
Az NB I A-csoportos felnőtt férfi kosárlabdabajnokság 19. fordulójában a PVSK-VEOLIA együttesét fogadta a JP Autó-JKSE gárdája. Bár a mieink sok gonddal, bajjal együtt készültek a találkozóra, így is sikerült visszavágniuk az őszi vereségért. Fotó: Gémesi Balázs.


Derékszögű szerelmi háromszög

alt

„Nekem nincs semmim…, csak ez a nő.” Kiragadott mondat ez valami romantikus édelgéstől szirupos tévéjátékból? Egy venezuelai szappanopera forgatókönyvének egy félresikerült mondata? Ne higgyük, a cím azonnal gerincre vág minden rózsaszín képzelgést, mindentől habzik, csak épp a szappantól nem: A hentes, a kurva és a félszemű. Vélemény. Szalkári Rózsa itt volt velünk a kultúra ünnepén

alt
Szalkári Rózsa világa, művészete és emléke itt volt velünk a január 22-én megnyitott kiállításon. A Magyar Kultúra Napján, a jászberényi városi könyvtárban a szeretve tisztelt, nagyszerű rajztanár emlékét idézték fel a jelenlévők. Szalkári Rózsa festőművész, rajztanár alig egy éve, 2017. február 17-én hunyt el, így egy emlékkiállítással tisztelegtünk művészete előtt. 


Fordulatos mérkőzésen vágtunk vissza a DEAC-nak

 

alt
 
Az NB I A-csoportos felnőtt férfi kosárlabdabajnokság 17. fordulójában a DEAC csapatát fogadta a Bercsényi úti játékcsarnokban a JP Auto-JKSE együttese. Az őszi 11 pontos vereségért sikerült a visszavágás a mieinknek, egy igazán izgalmas, fordulatos mérkőzésen.


Jász Múzeum: emlékek, leletek, rejtett kincsek minden kis zugban

alt
 
Az új esztendő terveit a Jász Múzeumban is megfogalmazták, még 2017 végén. A kis múzeum éves programjait egyrészt az évfordulók határozzák meg, másrészt a múzeum szakmai eredményei, újdonságai, illetve az a kulturális elvárás, amit a város közönsége, igénye „fogalmaz meg” évről évre.


Kosárlabda: érvényesült a papírforma Szombathelyen

alt
 
Az NB I A-csoportos felnőtt férfi kosárlabdabajnokság 16. fordulójában az Aréna Savariába látogatott csapatunk. A szombathelyiek otthona az idei szezonban eddig bevehetetlen volt, s az is maradt, miután a házigazdák 20 ponttal legyőzték csapatunkat.


Röplabda: nem hagyott pontot nálunk az UTE

alt
 
A női röplabda Extraliga harmadik fordulójában az UTE csapatát fogadta a Jászberényi VT együttese. A péntek esti találkozón vendégsiker született, s a 3:1-es újpesti győzelem azt jelentette, hogy a vendégek 3 ponttal gazdagodtak, míg mi pont nélkül maradtunk.


Nem áruló, csak hazafi

alt
Dr. Ócsai Antal – amellett, hogy orvos igazgató – megbecsült Görgey-kutató is. Múlt csütörtökön pedig megbizonyosodhattunk arról, hogy színésznek sem utolsó, mert aki egyszerű szürke zakóban és félcipőben képes elhitetni magáról, hogy ő Görgey Artúr, azt nyugodtan nevezhetjük színésznek.


Röplabda: nem borult a papírforma Békéscsabán

alt

A vasárnapi, Vasas Óbuda elleni, idegenbeli sikert követőn kedden már ismét pályára lépett az Extraligában a Jászberényi VT csapata. Békéscsabán a bajnoki címet védő házigazdák számítottak esélynek, s Alberto Solomoni csapata szettveszteség nélkül győzte le a mieinket.Országos döntőbe jutottak a Bercsényi grundbirkózó csapatai

alt

Jól kezdődött az év diáksportolóink számára. A tavalyi sikeres szereplés után ismét bejutott az országos diákolimpiai döntőbe a JÁI Bercsényi Miklós Általános Iskolai Tagintézményének II. korcsoportos grundbirkózó fiú - és lánycsapata is.1. oldal / 50

Hirdetés