JP Auto-JKSE: három fordulóval a vége előtt már biztos a bennmaradás!

alt
 
Az NB I A-csoportos felnőtt férfi kosárlabdabajnokság alsóházi rájátszásában szombaton este a DEAC csapatát fogadta a JP Auto-JKSE együttese. Mindkét együttes számára a tét a bennmaradás biztosítása volt, de ez csak a győztesnek sikerülhetett három fordulóval a szezon vége előtt. nagyszerű első félidő után, egy küzdelmes második következett, melynek végén mi ünnepelhettünk. Fotók: Gémesi Balázs.


Erasmus+ projekt: bercsényisek Lengyelországban

alt
 A JÁI Bercsényi Miklós Általános Iskolai Tagintézményének két jelenleg is futó Erasmus+ projektje van. Ezek közül az egyiknek az elmúlt héten volt találkozója Lengyelországban.


Röplabda: május 1-jén kezdődik a bronzcsata

alt
A női röplabdabajnokságban már korábban eldőlt, hogy a címvédő Békéscsaba és a friss kupagyőztes Nyíregyháza játssza a finálét, míg az UTE és a Jászberényi VT mérkőzik majd a bronzéremért. Mára már kiderült az is, hogy a mieink mikor játszák a három győzelemig tartó párharc mérkőzéseit a lila-fehérek ellen.


Remeklő raszták

alt

2018 áprilisának idusán hangyányival túl tudjuk, hogyan kezdték az alapszakaszt paksi győzelemmel záró jászberényi kosárlabdázók az alsóházi rájátszást az NB I „A” csoportjában. Miután a német másodosztályban is részben hasonló a lebonyolítás, érdemes pillantást vetni arra, hogyan is teljesített az elmúlt időszakban Jászberény testvérvárosának, Vechtának a csapata.Közgyűlést tartott a Nagy Imre Társaság Jászberényben

alt

A Nagy Imre Társaság 1992-ben alakult, és jelenleg 13 helyi csoportja működik az országban. A jászberényi csoport – Besenyi Vendel vezetésével – 2011-ben alakult meg, s aktív munkát végeznek az ’56-os hagyományok, emlékek kutatásában, őrzésében, ápolásában. Az idei közgyűlés rendezését is ők vállalták a Jász Múzeum nagytermében április 14-én. Grund ret/ro/ck találkozó

alt
 
A legutóbbi Grund rendezvény óta eltelt már több, mint egy év. Nagyon sok visszajelzés érkezett felém, hogy mennyire jó volt és hogy igenis van igény az effajta szórakozásra a Tápió vidékén. Így hát újra felvettem a kapcsolatot az Alap alapítvány vezetőjével, Fejős Lászlóval és nekikezdtünk a 2018-as ret/ro/ck találkozó szervezésének. Az idén május 12-re is sikerült olyan együtteseket találni az egykori Grundos fellépők közül, akik most is nagy örömmel vállalták a fellépést.


Kosárlabda: vereséggel kezdtük az alsóházi rájátszást

alt
Az alsóház négy csapat közül a mieink kezdték a legjobb helyzetben a 6 mérkőzéses rájátszást. Sajnos az első nagy esélyt a bennmaradásra elszalasztottuk, hiszen a MAFC ellen hazai pályán szenvedtünk vereséget. Saját helyzetünket nehezítettük meg, de sorsunk továbbra is a saját kezünkben van. Fotó: Gémesi Balázs.


Röplabda: az UTE ellen mérkőzhetünk a bronzéremért

alt
 
Befejeződött mindkét elődöntő a női röplabda Extraligában, s eldőlt, hogy az aranyéremért a címvédő Békéscsaba ellenfele a Nyíregyháza lesz, míg a Jászberényi VT az UTE ellen a bronzéremért mérkőzhet. A papírforma tehát mindkét párharcban érvénysült. Fotó: Gémesi Balázs.


Szabad dalszombat

alt

Müller Péter Sziámi (67 éves) és Szakcsi Lakatos Béla (75 éves) Pianissimo Duója tíz éve boldogítja a szépségesen mély és mélységesen szép szövegek meg zenék elkötelezettjeit. Véletlenül kezdték el - bár volt már előtte is közös színpadi munkájuk, egy Shakespeare-feldolgozás, egy world musical -, és folytatják, mer’ mért is ne, ha Sziámi baromi jól énekel, mondta Szakcsi, és ha a Béci baromi jól zongorázik, mondta Sziámi. Nagyszombaton éppenséggel a jászberényi mozi klubszínpadáról szórták a szavakat és a dalokat. Bármit vetettek, gyönyörűséget arattak. A dal roppant fontos dolog, / S nem baj, ha arról énekel / Az a néhány megmaradt költő, / Ami mindenkit érdekel. Csak a nap melengetett, a játék nem

A Jászberényi FC csapata egy békétlen, 1 - 1 -es döntetlennel búcsúzott néhány hónapra a hazai pálya gyepétől. A labdarúgó NB III. Keleti csoportjának 22. fordulójában összejöhetett volna három pont is a Putnok FC ellen, de a középmezőnyben ragadt és gyengén teljesítő - a legutóbbi öt meccsén öt pontot szerző - JFC nem bírt a dobogós vendégekkel. A két csapat annyi hibával bosszantotta a nézőket, hogy nem lett volna megérdemelt egyikük győzelme sem. Helytörténet-kutatók találkozója

alt

Néhány hónapja, még 2017 őszén alakult meg a Jász Helytörténeti Kör Jászberényben azzal a céllal, hogy az eddig is jelentős és sokirányú jászsági helytörténeti kutatásokat végzők számára szakmai összefogást, munkájukhoz szervezett keretet alakítsanak ki, ezáltal egymást is segítve végezhessék kutatásaikat.  Csongrádon remekeltek ifjú birkózóink

alt
 
Szombaton Csongrádon rendezték meg a Diák II. és Diák I. Szabadfogású Dél-Kelet Területi Bajnokságot, melyen kiemelkedően jól szerepeltek a Jászberényi Birkózó Club versenyzői. Száraz Tibor tanítványai az összesítésben a második helyet szerezték meg egyesületüknek.


Amerikai foci: Jászberényből Budapesten át Finnországba vezet Józsa Dávid útja

alt
Balogh Kornél, a Jászberény Wolverines amerikai futball egyesület elnöke hívta fel a figyelmünket Józsa Dávidra, aki náluk ismerkedett meg a sportág alapjaival, majd Budapesten pallérozódott, s hamarosan Finnországba utazik, ahol profi játékos lesz. Dávid példája is bizonyítja, hogy a világ mennyire kinyílt, s egy tehetséges magyar sportoló bárhová, bármeddig eljuthat. 


Meguntalak már régen, inkább elmegyek borér’

alt
 
A magyar rockzene történetét - magyarock, férfiak és asszonyok, Árpád népe, hej! - tárgyaló kétkötetes, alapos munka Takáts Tamás blueszenekarának munkásságát meglehetősen sommásan ítéli meg. Azzal kezdi, hogy csak jobb híján sorolhatók a blues kategóriába, és úgy folytatja, hogy harsány, mókás és felszínes kocsmazenét játszanak. Az a kisebb tömeg, amelyik a nemzeti ünnep másnapján megtöltötte a jászberényi mozi galériáját, mert kíváncsi volt a Takáts Tamás Blues Band koncertjére, ennél valószínűleg árnyaltabban és lelkesebben fogalmazta volna meg a véleményét a banda korábbi és aznapi teljesítményéről.


Otthonunk közel, s távol - Iráni kincsek kiállítása

alt

Káprázatos az a látvány, mely a Déryné Rendezvényházban várja a látogatókat. Ismételten az iráni kultúra érdekességeit, kézműves kultúrájának szép tárgyait tartogatja a látogatók számára, valamint Kaiser Otto, Nagy Tamás és egy iráni művész, Majid Hasseini képeit. Érdemes a nagyterembe ellátogatni a különleges élményért.Gyurcsány Ferenc országjáráson Jászberényben

 alt

A választási kampány finisében március 26-án dr. Gedei József meghívására Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke látogatott Jászberénybe. Sokan voltak rá kíváncsiak, a Conselve parkban várták a politikust. 


1. oldal / 52